Divendres, 17 abril 2020 20:35

Reflexió per a les famílies: Veritat i realitat

A la ràdio hem escoltat un filòsof que parlava de l’etimologia del terme “VERITAT” des del grec. I ens ha sorprés el que explicaven. Hem començat a fer connexions i ens ha eixit una reflexió que volem compartir amb vosaltres.

Abans però, una dita d’Almoines. Quan mor algú diuen... “eixe ja està en la veritat”.  No té res a veure en el que anem a explicar, però ens ha semblat que connecta molt bé amb el significat etimològic del terme.

Però que vol dir veritat? Els grecs usaven el terme alétheia, que vol dir “trobar el que esta ocult”. No és descobrir coses noves, sin trobar allò amagat. La veritat ja està. Però oculta als nostres ulls, i sols podem arribar a ella llevant-nos els vels que ens l’amaguen. Ací connecta directament amb la dita d’Almoines, una persona sols arriba a la veritat quan traspassa les barreres d’aquest món i arriba a l’altre costat. Però açò és un tema complicat, pel que no anem a seguir pet ací.

Com a contrapartida, tenim realitat que en el llatí fa referència al que creu la persona que és real, de forma individual. És a dir, tenim la veritat, col·lectiva, però oculta als nostres ulls, i tenim la realitat que cadascú de nosaltres crea.

Si comencem a usar aquestes paraules en la seua forma correcta, ens adonarem de quan potents son, doncs deixarem de creure en les veritat absolutes amb les que cada dia ens bombardegen a través dels mitjans de comunicació i començarem a pensar en les diferents realitats que crea cada persona.

Imagina, ara, per un moment, en la realitat que tu pots crear en el teu entorn. M’atrevisc a dir, en la magnífica realitat que pots crear per a la teua família. Això es diu liderar, i en els moments actuals, el millor que podem fer és liderar als nostres per viure aquesta situació de la millor manera possible.

 

PD: Si necessiteu alguna cosa, que comentar el que siga o algun dubte, podeu en posar-se en contacte amb nosaltres i entre totes i tots ho resoldrem.

Si teniu alguna reflexió per compartir, també ens la podeu passar.

Teniu la via del Remind o pel correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Per cert, hem vist un video que ens ha agradat molt, i l'hem compartit amb vosaktres, Esperem que us agrade.

 

 

 

Mitjà