Notícies

AMPA

Escola

Classes

Tràmits

Articles filtrats per data: Desembre 2016

Dijous, 13 Mai 2021 18:08

Series Anime

En sus inicios, alrededor de 1900, la animación japonesa triunfo, o mejor conocida hoy en dia como anime/manga, obviamente obtuvo muchos nombres… como por ejemplo, doga, considerado el primer nombre que se le dio, posteriormente, fue conocido como animeeshon (de origen francés) asi fue llamado sobre el 1960, después tuvo una gran expansión siendo visto por adultos, niños, adolescentes, ect… y posteriormente conocido como un fenómeno a nivel internacional (en Japon) llegando en masa a internet , y obviamente causando un gran impacto en el arte moderno japonés.

Igual que puede se puede considerar no apropiado si hablamos de otros géneros, los mejores ejemplos serian: EL GORE (considerado por mi y otros fanáticos y creadores, como uno de los generos mas sangrientos) y otros temas mas delicados… Al igual que existen otros géneros como: amor, aventura, ciencia ficción, cuentos infantiles, deportes, horror, fantasía, comedia, y muchos mas…

El anime tradicionalmente fue creado a mano, pero hoy en día se puede hacer digital, cosa que posiblemente, bueno, hoy en día ya esta sucediendo es que se suelen crear más elaborados i más detallados, igual que el tema de los efectos visuales cada vez pueden llegar a ser más realistas (cosa que dudo que le guste a los fanáticos) pero mientras que no los creen 3D todo esta bien, y supongo que cada vez irá a mejor todo el tema de las sombras, y la iluminación, porque como ya he dicho hoy en día los mangas han mejorado bastante, como por ejemplo Hajime Isayama, (el creador de “Ataque a los titanes” o “singueki no kiojyn”) una obra maestra por cierto, esto solo a sido un pequeño resumen…

El origen si que fue en el 1900, pero la primera animación japonesa data de 1917, cuando se creó el primer cortometraje comercial con la idea de un cortometraje americano.

El estilo propio y característico del anime surgió en 1960 con las obras de Osamo Tezuka y se extendió a nivel internacional sobre el siglo XX. El anime en Japón ahora se distribuye en cines, en emisiones de televisión, o en la misma televisión por canales de cable y apareciendo en masa en todo internet y en todo el mundo, y clasificándose en numerosos géneros

Publicat a Revista 2020-2021
Aitor Collado    Hola, hem dic Aitor i sóc alumne de 6é del C.E.I.P Verge dels Desemparats.

Aquest és el meu últim any en l'escola i prompte arribaré a l'institut, que és una nova etapa en la meua vida. Hem posa trist que ja s'acabe l'escola perque he tingut moments inoblidables, però, allí faré nousamics i de segur que m’ho passaré molt be.

De major vull ser informatic ja que sempre m'han cridat l'atenció els ordinadors.

En resum, només vull dir que l'institut és un moment decisiu per a la teua vida i que per rés del món s'han de deixar els estudis. 

Mar Collado  

Hola, em diuen Mar Collado i vaig a 6é de primària en el col·legi Verge dels Desemparats. A mi de major m’agradaria ser actriu i espere complir el meu somni.

L’any que ve aniré a l’IES Gregori Mayans. Jo sempre he volgut eixir en una revista i estic molt il·lusionada ja que en l’escola estem fent la revista del 2020-2021. Aquest curs ha sigut un any fantàstic malgrat la Covid, he pogut fer activitats amb els meus companys i companyes.

Ha sigut un poc trist que no em pogut fer excursions, determinades activitats, una fi de curs inoblidable o inclòs disfrutar dels últims moments amb els meus companys i les meues companyes.

El que més m’agrada és escoltar música, llegir llibres, especialment d’intriga. També m’agrada veure pel·lícules.
Daniel Contreras    
Iris Dorado   Hola, soc Iris i tinc dotze anys. 

De major no tinc clar el que vull ser però els meus hobbis són ballar i actuar. El meu color preferit és el blau, i tinc dues mascotes anomenades Fufi i Mifasol; També cal destacar que a partir dels set anys vaig començar a tocar el piano.

Les meues pel.lícules/sèries preferides són les de terror i les dels anys 80”, però també m’agraden les de ficció com Harry Potter.

Tinc una gran aficció a llegir per això tinc una llibreria a casa.

M’agrada fer amics i amigues encara que soc tímida.

Actualment no faig cap esport degut a que es va cancel.lar pel covid, però faig teatre a Gandia i Oliva i vaig al Conseratori Profesional Josep Climent. 

Harry Fisher    
Aina Garcia   Em dic Aina, tinc dotze anys i aviat pasaré al institut. Tinc molts nervis, ja que no podré estar amb alguns companys, però crec que m'he les puc apanyar jo sola per poder encaixar.

El que més ganes tinc és de fer nous amics, veure com va a ser la meua vida en el institut i com vaig a orientar-me, se que m' anirà molt bé si hem concentre i estudie tot el possible per aconseguir les meves metes.

Encara no m'he decidit que vullc ser en el futur, però ara estic entusiasmada de poder anar al institut.
Ruben Garcia    
Iker Garrido    
Sofia Gómez  

 Sóc Sofia tinc 12 anys i vaig a sisé. El que més m'agrada fer és estar amb els meus companys i amics.

Tinc els ulls marrons, no sóc ni alta ni baixa, tinc el pel curt i marro, quasi sempre porte roba comoda encara que de vegades m'agrada anar arreglada.

El meu hobbi preferit es cantar, moltes persones diuen que cante be pero jo no crec que sigua per a tant. Soc una persona molt nerviosa, però em sé controlar.

Tinc dos germans, un que li diuen Raul i té 25 anys i l'altre que li diuen Yago y té 17 anys. També tinc un goset anomenat Coco i te 3 anys. 

Kira Guillem    
Lola Hernandez    
Ruth Larrosa    
Josué Llopis    
Roser Lloret  

Hola, sóc Roser Lloret Berbegall. Vaig a 6é de primària en el col·legi Verge dels Desemparats, la meua tutora és Clara Boronat i l’any que ve ja aniré a 1er d’ESO a l’IES Gregori Mayans on treballa la meua mare. El meu pare es diu Vicent i també tinc un gosset xicotet que es diu Coco.

Em vaig plantejar fer tres articles en la revista de l’escola i així ho estic fent, he fet els articles següents: “La por a la desmemòria”, “Entrevista a les ueles” i estic planejant fer un altre si em dona temps.

De major m’agradaria ser mestra d’educació física i el meu somni és participar en els Jocs Olímpics d’atletisme.

M’agrada molt córrer especialment contra el meu company.

La meua millor amiga es diu Mar Collado Pinto, amb ella forme un grupet de quatre súper amigues: Iris Dorado Fornet, Ainhoa Pérez Martínez, Mar i jo.

Laia Navarro    
Pablo Pareja    
Ainhoa Pérez  
Hugo Prieto   Em diuen Hugo. Tinc 11 anys. Soc baixet. Pel curt.  Color preferit = negre/blanc

Visc a Espanya / Valencia / La Safor / Oliva

M’agrada jugar videojocs: Resident Evil 4, One piece warriors 4, Minecraft, Yandere simulator…

M’agrada el genere Gore (en les series i els videojocs). M’agrada vore series anime (de tots els generes). Llegisc comics Manga. M’agrada el xocolate. M’agrada coleccionar figuretes. La meua marca favorita es Bandai.

Les meues cansons preferides sòn = Tranz (Gorilaz), Op Evangelion (Evangelion).

Tinc una gosseta que li diuen Kira. M’agrada la fundacio SCP.
David Puig    
Raul Purice    
Martina Rocher   Em diuen Martina, tinc 11 anys, el meu aniversari es l’1 de novembre.

Visc a oliva molt a prop del nostre col.legi, des de ma casa es pot veure.

El que més m’agrada és passetjar pel camp amb el meu gosset. També m’agrada molt estar en familia, fer viatges junts, veure pel.licules a casa o quedar amb els meus cosins. Des de fa dos ayns practique el patinatge: m’agrada molt patinar!

De major m ́agradaria treballar organitzant bodes, aniversaris i tot tipus de festes i fer molt feliç a les persones i que puguen disfrutar dels seus dies especials!!

Erika Roig    
Marc Sabater    
Àngela Sanchis  

Hola  el meu nom es Àngela  i  meus cognoms  són Sanchis Codina. Vaig a 6é de primària, la meua tutora és Clara Boronat i l’any que ve vaig a l’institut IES Gregori Mayans.

El que vull ser de major és esteticista o ser part d’una orquestra important, ja que fa 3 anys que toque el violoncel i estic estudiant el 4 grau d’elemental. El que m’agrada és vore el mòbil, quedar amb les meues amics i amigues.

El 6é d’enguany ha sigut molt especial perquè ha sigut molt diferent a causa de la Covid-19 hem fet moltes coses diferents com el dia de la dona ho vam celebrar diferent, el Dia de la Pau, el Nadal ...

Jo no sóc  molt alta,  tinc el cabell castany i els ulls blaus. Este any no hem pogut fer moltes coses però espere que el any que ve els de l’altre curs ho puguen passar molt millor.

He estat en este col·legi des dels 3 anys esperant estar en 6é malgrat tot el que ha passat m’ho estic passant molt bé.

Daniel Soler    
Siying Wang  

El mestre de 4 anys, que es diu Vicent, ens ha manat escriure un poc sobre nosaltres i estic un poc pillada ja que no sé què contar.

El meu nom el Siying Wang, vaig a 6é i tinc 12 anys i estudie a Verge dels Desemparats des de que tenia 3 anys.

Des de sempre la meua assignatura preferida a sigut anglés, encara que de major m’agradaria ser química. 

Normalment a la gent de la meua edat li agrada escoltar música, però a mi no, per culpa d’una de les meues companyes. El que sí que m’agrada és llegir llibres de fantasia, romanç i misteri.

Sóc una persona molt gosserosa (està en el diccionari de Sisi), però sense exagerar. M’agrada nadar, jugar amb les meues amigues…

Aquest curs a sigut bastant diferent ja que a vingut la Covid-19, però així i tot ens hem adaptat al curs, el que més em fastidia es que no pugem fer la l’excursió de fi de curs però espere que els de 5é ho puguen disfrutar millor que nosaltres.

 

Publicat a Revista 2020-2021
Dimecres, 12 Mai 2021 21:16

LES PLAQUES SOLARS

Les plaques solars son construccions fetes per a aprofitar la calor i la llum del Sol.

Les plaques que ens suministren aigua calenta sòn les termiques que agafen la calor que ens dona el sol per a calentar l’aigua. 

Les plaques que ens donen llum i energía sòn les fotovoltaiques  que agafen els rajos solars i els tranforen en energía

Les plaques solars ja no sols están en terrenys allunyats si no que tambe es poden conectar a les teulades de les cases. 

I a mes a més son capaços de conectar les plaques solars evidentment mes  menudes a alguns aparells com llanternes, calculadores… 

Encara que tù pagues  per la instal·laciò  de les plaques al fi i al cap acabara recompensant-se per no pagar l’energia que consumeixes .

Publicat a Revista 2020-2021
Dimarts, 11 Mai 2021 17:50

Ciclisme a Oliva

L’esport és una de les activitats més favorables per a gaudir d’una vida saludable. Un d’ells és el ciclisme de muntanya, un dels esports on pots divertir-te i explorar la naturalesa. A Oliva podem trobar moltes rutes per a fer ciclisme de muntanya i descobrir la nostra fauna i flora pedalejant.

 

BICICLETA DE MUNTANYA

 

Abans de començar especificant les rutes, hem d’entendre bé les parts d’una bicicleta. La bicicleta de muntanya (BTT) és un tipus de bicicleta dissenyada per a excursions de muntanya o de camp. La doble bicicleta de suspensió representa l'avanç més important del ciclisme al segle XX; perquè dóna als ciclistes la possibilitat d'arribar a llocs que abans es consideraven inaccessibles per a aquest vehicle. millorar la maniobrabilitat i el control sobre terrenys irregulars. A través d'ella han aparegut noves maneres de ciclisme, apropant-lo al camp dels esports extrems.

Hem d’entendre que el més important per anar per la muntanya, és saber utilitzar bé els canvis de marxa. Quan pedalegem costera amunt, hem deutilitzar un pinyó més gran i un plat més menut i segons la pendent, podrem anar baixant de pinyos i pujant els plats, es a dir, quan el terreny està completament pla, ens permet portar una relació de canvi més ràpida.

 

RUTES AL TERME D’OLIVA

 

Al terme d’Oliva hi ha diferents tipus de rutes per a poder gaudir d’aquest esport segons el nostre nivell. Aquestes rutes que vaig a explicar-vos, són les que he realitzat i les que més m’agraden. He anat acompanyat de mon pare que practica ciclisme i m’ha ensenyat com funciona bé una bicicleta, a respectar la naturalesa i mostrar-me la maravillosa natura que tenim al nostre municipi, ja que moltes vegades no som concients com de prop tenim la gran diversitat d’hàbitat amb una gran riquesa natural.

 

NIVELL BÀSIC Ruta de les platges

Aquesta ruta va des del Clotal fins a la Sèquia del Vedat fitant amb el terme de Dènia i tornant per La Marjal Pego-Oliva. Aquesta ruta no té cap costera i es pot realitzar amb la família. Trobarem gran quantitat de vegetació i aigua i molts tipus d’aus com el calamon, el zampullí xinés, la garça imperial i real, la cigüenyela...moltes espècies tant nidificants com de pas, ja que és un gran Parc Natural amb un gran valor ecològic.

 

NIVELL INTERMEDI Ruta Castell de Santa Anna

Aquesta ruta comença des del Carrer Niño pujant per el Calvari fins arribar al Castell d’Oliva i baixant pel depòsit direcció col·legi La Carrasca i continuant pujant pel Tossal Gros fins a les antenes per acabar als Rejolars. Aquesta ruta podem gaudir de precioses vistes de la costa, rodejats de pinars, garrofers i carrasques.

 

NIVELL EXPERT Ruta Basses Roges

Aquesta ruta parteix des d’Oliva pujant pel camí Xiricull, on trobem un ascens de 4 km per dins la naturalesa i baixada per diferents trialeres (sendes preparades per ciclistes per poder baixar amb bicicleta, senyalitzades amb pedres en forma de Dolmen). En el cim podrem observar unes vistes generals del Golf de València. Per a realitzar aquesta ruta hi ha que tindre un bon control de la bicicleta i portar sempre les proteccions adequades.

 

Com podeu comprovar, a Oliva hi ha diverses rutes i nivells per a poder gaudir de la bicicleta de muntanya. A més, hi ha una empresa especialitzada a Oliva, Extrem Tracks, on creen les rutes i fan acompanyament a aquelles persones interessades en aquest esport. Animeu-se a fer les rutes i descobrir el nostre patrimoni natural!

Publicat a Revista 2020-2021

Des dels nostres inicis estem envoltats de personal sanitari que ens cuida, i ajuda, des del naixement fins als nostres últims dies.

La salut va acompanyada de l'educació i juntes ens permeten comprendre la importància de la prevenció de les malalties.

La importància de cuidar la salut també abasta l'aspecte psicològic i les emocions. Tindre una actitud positiva davant la vida, entaular relacions personals sanes, limitar les situacions d'estrés i propiciar l'optimisme són pràctiques molt beneficioses, ja que ens ajudaran al fet que la nostra salut millore.

I jo... què puc fer per fomentar el meu benestar?

No hi ha una recepta única per tenir cura de la qualitat de vida. Cada persona, en funció dels seus gustos, motivacions i coneixements, utilitzarà diferents eines. Hi han hàbits que ens poden ajudar a tots/es. Hàbits de vida saludable

  1. Mantenir-se físicament actiu. L’activitat física regular permet cuidar del nostre cos i del nostre estat emocional.
  2. Aprendre coses noves Aprendre coses ens permet mantenir-nos actius, vitals. Les activitats que fomenten la creativitat són molt recomanables.
  3. Cuidar de les relacions personals Les relacions personals són bàsiques per a la nostra salut.
  4. Procurar-se un suficient descans Un bon descans nocturn ens permet la recuperació i el manteniment del nostre estat vital.
  5. Mantenir una dieta saludable Una bona alimentació és fonamental perquè el nostre sistema nerviós i la resta d’organisme funcionin adequadament, influint així en la nostra salut emocional
Publicat a Revista 2020-2021
Dimecres, 05 Mai 2021 13:15

Portes Obertes

"T'obrim les portes d'una escola que sempre té les portes obertes"

En aquesta presentació interactiva teniu tota la informació del centre.

Del 10 al 13 de maig, de 16:00h a 19:00h, podreu vindre a l'escola i vos acompanyarem en una visita guiada de manera individualitzada y respectant totes les mesures de seguretat. Podeu sol·licitar cita prèvia ací. O bé cridant al telèfon 962826570.

Coneixeu-nos de primera mà!

Publicat a Escola
Dimecres, 05 Mai 2021 11:30

Cúpula geodèsica

Construïm una cúpula geodèsica en el pati de l'escola.

Publicat a Escola
Dimecres, 05 Mai 2021 11:26

Mural acabat

Acabem el raconet de lectura de l'entrada de l'edifici. Un espai que, a poc a poc, anirem omplint de llibres i on podrem gaudir de la lectura.

Un agraïment especial a Lluís, pel seu disseny i pel seu esforç.

Publicat a Escola
Dimecres, 05 Mai 2021 11:21

Experimentem amb cartrons

Iniciem el projecte CALAIX com a centre pilot. Experimentem amb els materials que ens han proporcionat, cartrons de diferents mesures i amb moltes possibilitats.

Publicat a Escola

L´estudiant d´Orà

 

El geperut del Pinet

L'alumnat de 3r de primària ens conta la llegenda de El geperut del Pinet. Ací podeu veure-ho.

També realitzen un mural amb il·lustracions realitzades per els xiquets i les xiquetes.

El musulmà Ganguis

 

Benifiguis i la figuera màgica

L'alumnat de 1r de primària llegeixen i ordenen la llegenda.

I realitzen un mural de fulles i fruits de la figuera.

La bella Nuzeya

 

Abdal·la Santó

 

El pirata Balaguer

 

El forn de les Fateres

 

Camatxo el mudéjar

 

El mariner Abraham

 
Roc i les 3 bacores L'alumnat d'infantil 3 anys teatralitzen esta llegenda utilitzant la figuera de l'escola com element de referència. Ací podeu veure-la.

El tresor dels moriscos

 

Aurora i Freit

L'alumnat de 5éB de primària dramatitza la llegenda Aurora i Freit.

Els amants del Pinet

 

La font de Bon Any

 

El sabater i les ànimes

 

El moro encantat del castell d´Oliva

 

 La clau d´Orà