Dijous, 02 abril 2020 13:30

Reflexió per a les famílies: I quan tot açò acabe?

Aconseguirem un món millor arran d'aquest moment que estem vivint?

M’ha vingut al cap aquests dies un llibre que vaig llegir fa temps (El Universo Hologràfico, de  Michael Talbot). Si no recorde mal, molt resumidament, la tesi que explicava era que la nostra vida era projecció del que passava a nivell de la Terra. O el que passava a la terra era una projecció del que ens passava a nosaltres. No se, una cosa o l’altra. El cas es que m’ha vingut al cap i pense que ens ajuda a entendre que ens està passant.

A nivell del Planeta havíem arribat a un punt molt a prop d’un camí sense retorn. Cada any consumim els recursos que produeix la terra amb més velocitat (per exemple, el 2019, el 29 de juliol ja ens els havíem acabat, una setmana abans que en 2018. https://www.rtve.es/noticias/20190729/recursos-del-planeta-para-2019-se-han-agotado-este-lunes-fecha-mas-temprana-historia/1976279.shtml). 

Hem escoltat molt aquests dies sobre com està baixant la contaminació, de com els animals estan recuperant espai, de com les abelles s'estan reproduint i les aigües estan més clares. Però no hem escoltat res sobre com fer per mantenir tot això després que acabe la quarantena i tornem a les rutines.

Aquests dies estem tancats a casa. Però sembla que hem oblidat que la nostra casa és el propi planeta. Com a espècie, estem junts tractant de sobreviure a un virus, i el planeta està fent el mateix, però amb nosaltres. Per a nosaltres, l'ideal és que, entre totes i tots, aprenguem a deixar de comportar-nos com un virus per al planeta.

Per això, és important fer-nos unes importants reflexions, sobre quin planeta anem a deixar als nostres fills i filles:

  • Què estàs aprenent en aquests dies?
  • Com t'agradaria que fora el món o la vida després d'això?
  • Què vas a fer perquè passe això que t'agradaria?

 

 

PD: Si necessiteu alguna cosa, que comentar el que siga o algun dubte, podeu en posar-se en contacte amb nosaltres i entre totes i tots ho resoldrem.

Si teniu alguna reflexió per compartir, també ens la podeu passar.

Teniu la via del Remind o pel correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.